"URBAN": de perfecte salon voor een stadse levensstijl
Nicole van Riel
#Tips

"URBAN": de perfecte salon voor een stadse levensstijl

door Nicole van Riel
Publicatiedatum 4 september 2018
Bewerkt op 21 maart 2019

Stads wonen? Met de “URBAN” haal je de stad in huis!

Wie in de stad woont, moet creatief omgaan met de (meestal erg beperkte) ruimte. Plaatsgebrek is dé uitdaging van urban living. Bij XOOON gaan we die uitdaging maar al te graag aan. Ons doel? Met minder ruimte, meer kunnen doen en we zijn – al zeggen we dat zelf – behoorlijk goed in onze opzet geslaagd!

De grootste uitdaging van een stads interieur? De ruimte optimaal benutten, want elke centimeter telt!

Anke

Minimale ruimte optimaal benut

In een stads interieur moeten meubels multifunctioneel zijn. Er kunnen namelijk niet bijzonder veel meubels op zo’n kleine oppervlakte. De weinige meubels die er staan, moeten dus een opvallend karakter hebben en tegelijkertijd praktisch zijn. Een salon bijvoorbeeld is in de eerste plaats dus een eyecatcher, maar moet de ruimte ook optimaal benutten. Geen gemakkelijke combinatie!

Urban living
Urban living

Stijlvol, comfortabel & functioneel

Met de eigentijdse comfortsalon “URBAN” – de naam zegt het eigenlijk al – haal je het uiterste uit de Urban Living-trend! Dankzij de verschillende opties kun je optimaal gebruikmaken van een minieme oppervlakte. De zetel is standaard voorzien van verstelbare hoofdsteunen, maar jij bepaalt hoe je verder wilt gaan. Van meer comfort met pocketvering of een uitschuifbaar lounge-gedeelte tot een opbergbox in de longchair en/of ottomane waarin je dekentjes, magazines of rondzwervend speelgoed netjes kan opbergen. Alles is mogelijk!

Ontwerpen doe je zelf!
Ontwerpen doe je zelf!

Zelf je salon samenstellen? Dat kan!

Ook de rest van het ontwerp bepaal je volledig zelf. Je kunt van de “URBAN” dus echt het middelpunt van je woonkamer maken. Kies uit een ruim kleurenpalet in stof en leder een geef een persoonlijke touch aan de comfortsalon. Wij kozen voor licht grijze stoffering, die geeft de zetel een ruimtelijke uitstraling. In combinatie met warme blauwe en oranje accenten. Ga je voor stoere designpootjes in zwart metaal of gaat je voorkeur uit naar modern RVS?”

Ook interessant...