4 (geheime) tips van onze XOOON stylisten
#Tips

4 (geheime) tips van onze XOOON stylisten

Publicatiedatum 3 oktober 2018

Wil jij ook maar al te graag thuis komen in een interieur dat recht uit een magazine lijkt te komen? Met deze vier eenvoudige styling tips ligt dat picture perfect interieur binnen handbereik!

Eenvoud siert alles

De kracht van eenvoud

Het klinkt cliché, maar er zit zeker waarheid in de uitspraak less is more. Met neutrale kleuren en natuurlijke materialen creëer je rust en ruimte. Is dat nét iets te saai voor jou? Werk dan gerust met een accentkleur of combineer een paar complementerende tinten. We houden je niet tegen! Het kiezen en combineren van de juiste kleuren kan knap lastig zijn. Onze stylistes zouden geen stylistes zijn als ze daar geen oplossing voor hadden! Die ontdek je in het volgende puntje!

In één-twee-drie

Balans door de regel van drie

Het ultieme geheim van een goede styling? De regel van drie. Hij valt op veel verschillende manieren toe te passen. Wil je bijvoorbeeld verschillende kleuren combineren? Kies dan voor drie tinten: een dominante kleur, die het meeste terugkomt, een secundaire kleur voor afwisseling en een subtiel kleurtje voor een paar accenten hier en daar. Een andere manier om deze regel toe te passen is door drie soorten materialen te combineren, zoals hout, metaal en leer. Je kan ook setjes van drie items maken. Bijvoorbeeld een schilderij, een tafeltje en een fauteuil of twee salontafeltjes en een poefje of gewoon een set van drie lampen boven je keukentafel.

Het WOW-effect

Elk interieur heeft een blikvanger nodig

Dit is een truc die iedere stylist kent (én maar al te graag toepast). Werk met een paar opvallende meubels. Let wel op: balans is hier het sleutelwoord. Don’t overdo it! Je wilt niet overal waar je kijkt opvallende meubels. Het mag geen bonte kermis worden. Hoe pak je het dan wel aan? Ga bijvoorbeeld voor stoelen, een fauteuil, een bank of zelfs een kast in een opvallende kleur. Hou je het liever sober? Kies dan voor een kast of bank met een opvallend designframe of een stoel met een contrasterend biesje. ’t Zit ‘m soms in de kleinste details.

Last but not least

Breek de regels en volg je eigen stijl

Dit is waarschijnlijk het best bewaarde geheim van onze XOOON-stylistes: doe vooral je eigen ding! Je kan de bovenstaande tips op tal van manieren toepassen. Volg de regeltjes vooral niet té krampachtig. Regels zijn er uiteindelijk om gebroken te worden! Althans, dat vinden wij bij XOOON. We vinden het dan ook helemaal geweldig als je het helemaal over een andere boeg gooit!

XOOON nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste XOOON nieuwtjes!

Ook interessant...