Bekijk jouw meubel virtueel in je interieur
#Tips

Bekijk jouw meubel virtueel in je interieur

Publicatiedatum 17 augustus 2023

Wil je weten of jouw favoriete XOOON-meubel in je interieur past? Met onze handige AR-functie bekijk je het meubel virtueel in je eigen woonkamer. Hier lees je hoe deze functie werkt.

Onze augmented reality tool helpt je om de juiste keuze te maken. In een paar stappen plaats je je favoriete meubel virtueel in je eigen woonkamer. Je ziet het meubel op ware grootte en kunt het verplaatsen naar iedere gewenste plek. Bekijk het meubel vanuit verschillende hoeken of loop er virtueel omheen. Het enige dat je nodig hebt, is de camera van je mobiele telefoon of tablet.

Stap 1
Stap 1

Kies je meubel

Ga op de website naar de productpagina van het meubel van je keuze. Klik op de button ‘bekijk in je ruimte’ bij de afbeelding.

Je kunt deze functie alleen gebruiken met een mobiel apparaat met camera.

Stap 2
Stap 2

Beweeg je apparaat

Je ziet nu jouw ruimte op je scherm. Beweeg je apparaat om de ruimte te scannen. Volg de verdere instructies op je scherm.

Stap 3
Stap 3

Plaats je meubel

Het gekozen meubel verschijnt in de ruimte op je scherm. Verplaats het meubel naar de plek waar je het wilt plaatsen.

Houd het meubel met één vinger vast en beweeg je apparaat. Heb je de juiste plek in de kamer gevonden? Laat het meubel dan los.

Stap 4
Stap 4

Kies de juiste plek

Wil je het meubel verplaatsen? Plaats twee vingers naast elkaar op het meubel en beweeg ze omhoog en omlaag of van links naar rechts.

Wil je het meubel draaien? Maak dan een draaiende beweging met je vingers.

Stap 5
Stap 5

Bekijk je meubel

Je ziet het door jouw gekozen meubel nu virtueel in je woonkamer. Je kunt het meubel nu vanuit verschillende hoeken bekijken of eromheen lopen. Zo zie je meteen of je nieuwe bank, tafel of kast in je woonkamer past.

Stap 6

Deel het resultaat

Ben je enthousiast en wil je het resultaat van het virtuele beeld delen? Maak een schermafdruk met je telefoon of stuur een link met het gekozen meubel per mail of WhatsApp naar iemand toe. Of deel je creatie op social media en tag ons.

Is mijn toestel geschikt voor de AR-functie?

De AR-functie werkt alleen op mobiele toestellen met een camera functie. In principe werkt de tool op IPhone (6s of nieuwer), Android toestellen (7 of jonger), IPad Pro (9,7-Inch of jonger) en gelijkwaardige tablets.

Bekijk je deze website via desktop of een ander toestel zonder camera? Scan dan met je mobiele apparaat de QR-code die verschijnt. Je wordt dan doorgestuurd naar onze mobiele website. Klik vervolgens op de button ‘kijk in je ruimte’.

De knop ‘Bekijk in je ruimte’ is niet zichtbaar. Waarom is dat?

Bekijk je deze website via desktop of een ander toestel zonder camera? Scan dan met je mobiele apparaat de QR-code die verschijnt. Je wordt dan doorgestuurd naar onze mobiele website. Klik vervolgens op de button ‘Bekijk in je ruimte’.

Is de knop 'Bekijk in je ruimte' ook niet zichtbaar op je mobiele apparaat? Dan kunnen we het product helaas nog niet laten zien in AR.

Hoe scan ik mijn kamer?

Voordat het 3D-model van het meubel in jouw kamer getoond kan worden, moet de ruimte eerst gescand worden. Dit kan soms even duren. Volg de uitleg op je scherm voor een goede scan. Houd bovendien rekening met onderstaande tips:

  • Zorg voor voldoende licht in de ruimte van je keuze
  • Houd ± 1,5 tot 2 meter afstand tot de plek waar je het meubel wilt plaatsen
  • Richt de camera van je mobiele apparaat op de vloer, en maak vanuit die positie een grote ronddraaiende beweging door de ruimte, óf maak een brede scanbeweging van links naar rechts.

Worden materialen en kleuren realistisch weergegeven?

De weergave van materialen, stoffen en kleuren in de AR-tool kunnen afwijken. Dit heeft onder andere te maken met het type toestel dat je gebruikt, én je persoonlijke instellingen. Ook door de verlichting in je huis kunnen materialen en kleuren anders overkomen.

Voor meer informatie over onze uitgebreide collectie stoffen en leder, kun je online ons bekledingsoverzicht bekijken. Wil je onze materialen, stoffen en kleuren in het echt bekijken? Ga dan naar een winkel bij jou in de buurt. 

In welke afmeting wordt het meubel weergegeven?

De AR-tool plaatst het meubel in eerste instantie in de werkelijke verhouding in je ruimte (100%). Het is echter mogelijk om de afbeelding van het meubel met je vingers te vergroten of te verkleinen. Heb je het artikel vergroot of verkleind, dan wordt het meubel niet meer in de juiste verhouding weergegeven. Kies daarom voor het meest realistische beeld voor een weergave op 100%.

Is het mogelijk om het virtuele meubel van dichtbij te bekijken?

Loop dichter naar het meubel toe, zodat je het meubel op je scherm van dichtbij kunt zien. Zo blijft de weergave van het meubel in de juiste verhouding staan wanneer je weer afstand neemt.

Ben je nog steeds niet zeker? Of wil je je interieur als geheel aanpakken? Wij helpen je graag verder! Ga zelf aan de slag met onze 2D-ontwerptool of maak een afspraak voor een persoonlijk 3D-interieuradvies. Samen maken wij jouw woonwensen werkelijkheid.

XOOON Design Studio / 3D ontwerp

Maak een 3D-interieurontwerp in de design studio.

Zelf aan de slag in 2D

Maak zelf een 2D-interieurontwerp online

Ook interessant...