Opgeruimd staat netjes: opbergen in stijl
#Tips

Opgeruimd staat netjes: opbergen in stijl

Publicatiedatum 3 oktober 2018

Iedereen wil toch thuiskomen in een huis zonder rommel? Want ruimte geeft rust! Het is dus belangrijk dat je voor voldoende opbergruimte zorgt. Sommige items mogen gezien worden, andere zet je liever niet in de spotlight. Benieuwd hoe je opbergruimte combineert met een stijlvol interieur? Wij zetten maar al te graag een paar leuke tips op een rij.

Goed gekast

Mooie kasten in je interieur

Als je ‘inrichten’ zegt, denk je eerder aan die bank, stoelen of tafel van je dromen dan aan kastruimte. Toch hebben kasten tegenwoordig meer dan alleen een opbergfunctie. Ze moeten namelijk ook een zekere designuitstraling hebben! Een kast kan dus zomaar de ster van de kamer worden. Helemaal als je er een onbenutte plek mee vult. Bijvoorbeeld door een paar boekenkasten naast elkaar te plaatsen. Zo benut je de hele ruimte. Twee vliegen in een klap: meer opbergruimte én bye bye kale muur!

Een echt designhoekje

Details maken het design (praktisch)

Zie je hoe de hoeken van de kastdeuren van de “KINNA” collectie vanuit de zijkant mee scharnieren? Over dit bijzonder detail is goed nagedacht. Het geeft de kasten niet alleen een uniek en speels design, maar heeft ook een enorm praktische functie. Je hoeft namelijk geen spullen meer te verschuiven als iets in of uit de kast moet. Want waarom moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan, toch?

Opgeruimd staat netjes!

Jouw ideale werkplek

We leven in een digitale tijd. Naast de TV, zijn ook computers, laptops, tablets enz. een vaste waarde in iedere leefruimte. Zeker nu woonkamer en keuken steeds vaker als werkplek worden gebruikt. Je kan al die technische snufjes, huistaken en papierwerk natuurlijk niet zomaar laten rondslingeren. Onze oplossing? Een dressette! Het stijlvolle meubel voorziet voldoende werk- en opbergruimte. Dankzij de handige klep is je werkruimte in één beweging uit het zicht. Opgeruimd staat netjes!

 

In de verf

Contrast met een kleurrijke kast

Je hoeft niet per se een muur te verven om wat kleur toe te voegen aan jouw interieur. Je kan bijvoorbeeld ook gaan voor een kast in een accentkleur. Een subtiele en toch stijlvolle verandering! Spreekt een kleurrijke kast je wel aan? Onze voorkeur gaat uit naar kasten in blauwtinten zoals het “GLASGOW” highboard. Petrol is een tijdloze kleur die luxe uitstraalt, in het oog springt, bij elk seizoen past én perfect te combineren is met andere kleuren.

Alle kasten FANEUR
In de spotlight

Zet waardevolle spullen in de kijker

Sommige spullen hoef je niet achter kasten en deuren weg te zetten, maar mogen juist gezien worden. Misschien heb je een sierlijk servies, een bijzonder erfstuk of een paar nostalgische souvenirs van die verre (of minder verre) reizen die je hebt gemaakt? Die kan je mooi etaleren in bijvoorbeeld een stijlvolle vitrinekast zoals die uit de meubelcollecties MODALI of "FANEUR", beide uitgerust met luxe LED-verlichting zodat je extra van het uitzicht kan genieten.

Veelgestelde vragen

Welke opbergkast past bij mij?

Opbergkasten zijn er in alle soorten, maten en materialen. Welke type design kast bij jou past hangt af van je persoonlijkheid. Ben je iemand die regelmatig thuiswerkt en een plek je nodig heeft om je email bij te werken of de laptop op te bergen? Dan is een dressette met bureaublad een stijlvolle uitkomst. Houd je van lezen, dan is een open of halfopen boekenkast de perfecte manier om je boekencollectie een plaats te geven. In een vitrinekast of open roomdivider kun je je reissouvenirs of mooie decoratiestukken uitstallen. En als je spullen uit het zicht wilt opbergen, biedt een dichte bergkast of een dressoir een goede oplossing.

 

Heb ik genoeg ruimte voor een opbergkast?

Bedenk eerst waar je extra opbergruimte kan gebruik en hoe je die ruimte wilt benutten. Heb je ruimte genoeg of wil je juist ruimte creëren? In een kleine ruimte kun je het best geen grote, brede kasten plaatsen. Een hoge, smalle kast biedt dan uitkomst! Of kies voor kasten die je aan de muur kunt bevestigen of een hoog onderstel hebben. Ze ogen ruimtelijk, maar bieden genoeg opbergruimte. Met een roomdivider of een open boekenkast kan je leefruimtes scheiden én blijft het ruimtelijk effect toch bewaard. Heb je veel ruimte of een volledige wand vrij? Plaats dan een paar boekenkasten naast elkaar óf stel zelf jouw ideale opbergruimte samen met een elementenkast. Of kies voor één statement piece en plaats dit op een plek die extra opvalt.

Welke opbergkast past bij mijn interieur?

Om te bepalen welke kast goed bij je interieur past, kun je het best uitgaan van jouw interieur en woonstijl. In een minimalistische woonstijl staan strakke lijnen, eenvoud en een opgeruimde look centraal. Kasten die hierbij passen hebben vaak een moderne en strakke look. Gelakte elementen, (donker) hout zijn veel gebruikte materialen. Ze mogen ook best felgekleurd zijn zodat ze extra opvallen. Ben je een fan van de Scandinavische woonstijl, kies dan voor een kast in natuurlijke, lichte  houtsoorten waarbij functie en vorm in evenwicht zijn. Is de industriële woonstijl helemaal jouw ding? Kies dan voor een kast in een mix van stoere materialen. Denk hierbij aan donker hout en metaal, of een top een blad in beton- of steenlook.

 

Kan ik zelf mijn ideale kast samenstellen?

Bij XOOON vinden wij het leuk als je zelf creatief aan de slag gaat. Daarom kun je bij ons ook zelf je ideale kast samenstellen. De XOOON kastencollectie “ELEMENTS” is modulair en bestaat uit verschillende losse elementen. Die elementen vormen de bouwstenen van je kast. Je kan de elementen zelf combineren tot een elementenkast op maat. Zo ontwerp je zelf een kastopstelling die aansluit bij de stijl van jouw interieur én voldoet aan jouw gebruiks- en opbergwensen. Bovendien kun je kiezen uit twee kleuren eikenhout: naturel of onyx. Van XS tot XXL: alles is mogelijk.

 

XOOON nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste XOOON nieuwtjes!

Ook interessant...