Opgeruimd staat netjes: opbergen in stijl
#Tips

Opgeruimd staat netjes: opbergen in stijl

Publicatiedatum 3 oktober 2018
Bewerkt op 24 oktober 2023

Iedereen wil toch thuiskomen in een huis zonder rommel? Want ruimte geeft rust! Het is dus belangrijk dat je voor voldoende opbergruimte zorgt. Sommige items mogen gezien worden, andere zet je liever niet in de spotlight. Benieuwd hoe je opbergruimte combineert met een stijlvol interieur? Wij zetten maar al te graag een paar leuke tips op een rij.

Praktisch design

Opbergkasten met stijl

Een kastmeubel hoeft niet saai te zijn. Functionaliteit en design gaan hand in hand, en een kast kan zomaar de ster van de kamer worden. Helemaal als je er een onbenutte plek mee vult. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende buffetkast zoals die uit de HALMSTAD-collectie. Of kies voor een stijlvol highboard of een dressoir zoals die van de TORANO-collectie, waarbij deuren en lades worden afgewisseld met nissen om decoratie in te plaatsen. Of plaats twee boekenkasten naast elkaar voor een wandvullend effect.

Make it work

Werkplek met stijl

Thuiswerken is niet meer weg te denken. De woon- en eetkamer worden steeds vaker als werkplek gebruikt. Door te kiezen voor een multifunctioneel kast- of wandmeubel kun je een werkplek combineren met stijlvolle opbergruimte voor je laptop en papieren. Kies bijvoorbeeld voor het stijlvolle buro uit de HALMSTAD collectie.

 

 

Ruimte op maat

Modulaire opbergmogelijkheden

Hoeveel opbergruimte je nodig hebt, is persoonlijk. De oplossing? Stel zelf je ideale kast samen! Met het modulair systeem van de collectie ELEMENTS bepaal je zelf hoeveel opbergruimte je aan je kast wilt toevoegen. Zo maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

In the spotlight

Vitrinekast met led-verlichting

Sommige spullen mogen gezien worden. Misschien heb je een sierlijk servies, een bijzonder erfstuk of een paar nostalgische souvenirs van die reis die je hebt gemaakt? Die kan je mooi etaleren in een stijlvolle vitrinekast zoals die uit de collectie MODALI. Deze kast heeft glazen deuren en luxe led-verlichting zodat je extra van het uitzicht kan genieten. 

Alle kasten FANEUR
Ruimtebesparend zitten

Sofa met opbergruimte

Niet alleen kastmeubelen geven je opbergruimte. Sommige sofa’s bieden ook een ruimtebesparende oplossing voor je opbergproblemen. Designsofa DENVER en URBAN zijn verkrijgbaar met een opbergbox in de ottomane of longchair. Zo heb je extra ruimte om kussens, dekens of andere spullen netjes uit het zicht op te bergen. Ruimtebesparend en super handig!

Veelgestelde vragen

Welke opbergkast past bij mij?

Opbergkasten zijn er in alle soorten, maten en materialen. Welke type design kast bij jou past hangt af van je persoonlijkheid. Ben je iemand die regelmatig thuiswerkt en een plek je nodig heeft om je email bij te werken of de laptop op te bergen? Dan is een dressette met bureaublad een stijlvolle uitkomst. Houd je van lezen, dan is een open of halfopen boekenkast de perfecte manier om je boekencollectie een plaats te geven. In een vitrinekast of open roomdivider kun je je reissouvenirs of mooie decoratiestukken uitstallen. En als je spullen uit het zicht wilt opbergen, biedt een dichte bergkast of een dressoir een goede oplossing.

 

Heb ik genoeg ruimte voor een opbergkast?

Bedenk eerst waar je extra opbergruimte kan gebruik en hoe je die ruimte wilt benutten. Heb je ruimte genoeg of wil je juist ruimte creëren? In een kleine ruimte kun je het best geen grote, brede kasten plaatsen. Een hoge, smalle kast biedt dan uitkomst! Of kies voor kasten die je aan de muur kunt bevestigen of een hoog onderstel hebben. Ze ogen ruimtelijk, maar bieden genoeg opbergruimte. Met een roomdivider of een open boekenkast kan je leefruimtes scheiden én blijft het ruimtelijk effect toch bewaard. Heb je veel ruimte of een volledige wand vrij? Plaats dan een paar boekenkasten naast elkaar óf stel zelf jouw ideale opbergruimte samen met een elementenkast. Of kies voor één statement piece en plaats dit op een plek die extra opvalt.

Welke opbergkast past bij mijn interieur?

Om te bepalen welke kast goed bij je interieur past, kun je het best uitgaan van jouw interieur en woonstijl. In een minimalistische woonstijl staan strakke lijnen, eenvoud en een opgeruimde look centraal. Kasten die hierbij passen hebben vaak een moderne en strakke look. Gelakte elementen, (donker) hout zijn veel gebruikte materialen. Ze mogen ook best felgekleurd zijn zodat ze extra opvallen. Ben je een fan van de Scandinavische woonstijl, kies dan voor een kast in natuurlijke, lichte  houtsoorten waarbij functie en vorm in evenwicht zijn. Is de industriële woonstijl helemaal jouw ding? Kies dan voor een kast in een mix van stoere materialen. Denk hierbij aan donker hout en metaal, of een top een blad in beton- of steenlook.

 

Kan ik zelf mijn ideale kast samenstellen?

Bij XOOON vinden wij het leuk als je zelf creatief aan de slag gaat. Daarom kun je bij ons ook zelf je ideale kast samenstellen. De XOOON kastencollectie “ELEMENTS” is modulair en bestaat uit verschillende losse elementen. Die elementen vormen de bouwstenen van je kast. Je kan de elementen zelf combineren tot een elementenkast op maat. Zo ontwerp je zelf een kastopstelling die aansluit bij de stijl van jouw interieur én voldoet aan jouw gebruiks- en opbergwensen. Bovendien kun je kiezen uit twee kleuren eikenhout: naturel of onyx. Van XS tot XXL: alles is mogelijk.

 

XOOON nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste XOOON nieuwtjes!

Ook interessant...