Met de meubelen van XOOON kun je heel eigenwijs zijn
Melissa
#Binnenkijken

Met de meubelen van XOOON kun je heel eigenwijs zijn

door Melissa
Publicatiedatum 2 augustus 2022

Als je XOOON volgt op Instagram is het je misschien al opgevallen dat het aantal X-fans toeneemt. Ook interieur-blogger en influencer Floor van @washplate is fan van XOOON. Zij vertelt je graag waarom én laat je zien welke designmeubelen een plekje in huis hebben gekregen.

Floor is een Nederlandse interieur-blogger en influencer uit Drenthe. Samen met haar gezin woont ze in een sfeervolle nieuwbouwwoning. Een aantal maanden geleden gaven we haar een rondleiding in onze showroom. Ze was op zoek naar een paar statement pieces om twee kale ruimtes in haar huis in te richten én een nieuwe functie te geven. Spoiler alert: ze vond wat we zocht! Benieuwd naar de meubelen die Floor heeft uitgekozen?

Interview
“Met de meubelen van XOOON kun je heel eigenwijs zijn.”

Floor over XOOON

#1 Hoe zou je jouw interieurstijl omschrijven?

#1 Hoe zou je jouw interieurstijl omschrijven?

Ik verander mijn interieur regelmatig, maar ik focus me daarbij niet echt op een bepaalde stijl. Ik volg vooral mijn eigen stijl. Het is vooral belangrijk dat ik mij thuis blijf voelen. Aan de meeste XOOON meubelen kun je écht je eigen draai geven. En dat sprak me wel aan!

Als ik er dan toch een stijl zou moeten opplakken; je vindt in mijn interieur redelijk veel Scandinavische en Japanse invloeden terug. Een mix die tegenwoordig Japandi genoemd wordt. Toch vind ik dat Soft Minimalism mijn interieur misschien beter beschrijft, omdat er veel zachte tinten, texturen en vormen terug te vinden zijn. Máár zoals ik al zei, ik kijk vooral om me heen. En wat ik mooi vind, pas ik vervolgens toe in mijn interieur.

 

Bekijk hier Floors pagina: https://www.instagram.com/washplate/ 

#2 Wat vind je belangrijk in je interieur?

Balans! Een interieur dat in balans is, straalt rust uit. Dan voel ik mij helemaal zen. Less is more is mijn credo. Ik gebruik persoonlijk vooral neutrale aardetinten en veel tone-in-tone. Ik probeer het dan wel íets spannender te maken door subtiele contrasten toe te voegen en verschillende stoffen en texturen met elkaar te combineren.

Maar ook een interieur met meer kleur kan rust en warmte kan uitstralen. Zolang de balans maar bewaard blijft in de kleurencombinaties, en het aantal meubels en accessoires in de ruimte.

#3 Waarom denk je dat XOOON zo goed bij je past

Met de collecties van XOOON kun je heel eigenwijs zijn. Het zijn designmeubelen, maar je kunt er zelf je eigen draai aan geven. Bij de fauteuil TATUM en stoel YLVA, die ik heb uitgekozen, kon ik zelf de stoffering uitzoeken. Ik kon zelfs twee stoffen met elkaar combineren. Bovendien houd ik wel van de XOOON-stijl, Of kan ik beter stijlen zeggen? Het merk is eigentijds en past perfect bij elke interieurstijl, net omdat je veel meubels naar eigen smaak kunt samenstellen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat meubels kwalitatief goed zijn, maar ook betaalbaar. Een belofte die XOOON naar mijn mening helemaal waarmaakt.

De XOOON Design Studio in de showroom vond ik echt en meerwaarde! Daar krijg je een mooi overzicht van de stoffen, kleuren en materialen uit het assortiment. Mensen die actief op zoek zijn naar een nieuwe inrichting, zou ik zeker aanraden om een afspraak te maken voor een persoonlijk 3D-interieur ontwerp .

#4 Waarom heb je juist voor deze XOOON meubelen gekozen?

Het TORANO bureau heeft een mooie diepbruine kleur. Deze kleur past goed bij de andere meubelen in ons interieur en geeft de kamer een fijne, warme sfeer. Op de TATUM fauteuil was ik direct verliefd. De vorm is zo gaaf! Daarbij zit hij ook gewoon heel comfortabel. Je kunt de zitting zelfs wat uitschuiven voor extra zitcomfort. Wat ik er ook leuk aan vond: je kunt zelf de bekleding kiezen. Door twee stofkleuren te combineren past de fauteuil helemaal in ons interieur.

#5 Heb je nog iets op je verlanglijstje staan?

In de toekomst zou ik graag een mooie grote U-vormige bank willen. En eventueel een cozy divan om gezellig knus bij onze haard te kunnen zitten. Ik moet alleen nog bepalen welke stijl ik precies wil, En natuurlijk eerst heel veel bankstellen gaan uitproberen. Want het zitcomfort speelt een heel belangrijke rol in de keuze. Misschien loop ik dit najaar nog wel eens een XOOON winkel binnen op zoek naar mijn ideale bankstel.

#6 Heb je nog leuke (kleur)tips?

Mijn belangrijkste tip: richt je interieur stap voor stap in. Plaats niet onmiddellijk alle meubels en accessoires in een ruimte. Maak van te voren een moodboardje met 3 kleuren: een hoofdkleur (voor een grote muur bijvoorbeeld), een tweede kleur die op een muur en in meubels terug komt, en een accentkleur die je bijvoorbeeld in accessoires terug wilt laten komen. Als je de kleuren bepaald hebt, kun je aan de slag met de inrichting. Ik plaats altijd eerst de grote meubels en voeg dan de kleinere meubels toe. Vervolgens geef ik de accessoires één voor één een plekje. Soms is het goed om even een stap naar achteren te zetten of een foto te maken om te kijken hoe het totaalplaatje eruit ziet. Zo creëer je volgens mij een mooi gebalanceerd en sfeervol interieur.

Tip: Onder het kopje inspiratie vind je nog veel meer interieurinspiratie en handige tips!

XOOON nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste XOOON nieuwtjes!

Ook interessant...