Natuurlijke kleuren en zachte materialen
#Trends

Natuurlijke kleuren en zachte materialen

Publicatiedatum 20 januari 2022
Bewerkt op 10 februari 2022

Heerlijk relaxed … Dat uitgewaaide gevoel na een frisse strandwandeling. Of de kalmte in je hoofd na een bezoek aan het bos. Iedereen voelt de rustgevende kracht van de natuur. Met de interieurtrend Down To Earth haal je die natuurlijke rust en kalmte in huis.

Deze interieurtrend laat zich inspireren door moeder natuur. Organische vormen, natuurlijke materialen en rustgevende kleuren vormen de basis voor een interieur dat een kalme energie uitstraalt. De combinaties tussen kleur, textuur en vorm spelen hierbij een belangrijke rol. Hoe rustgevend wil jij het hebben?

Down to earth
natuurlijk en zacht

Mix van aardse tinten, natuurlijke materialen en ronde vormen

1. Van grijstinten tot neutrale aardetinten

Kleuren hebben een belangrijk effect op je gevoel. Voor het kleurgebruik haalt de Down To Earth trend inspiratie uit de herfst: het seizoen waarin je vooral tot rust wilt komen na een drukke zomer. Die rustige uitstraling kun je ook in je woning creëren met neutrale aardetinten zoals crème, beige, Sand tone en clay. Ook grijstinten dragen bij tot een rustige sfeer in huis. Met soft yellow en mintgroen geef je je interieur een zachte kleurrijke touch.

De combinatie van verschillende kleuren kan een groot effect hebben op je interieur en de sfeer. Het is daarom erg belangrijk om hier de juiste keuze in te maken. Aan een kakofonie aan tinten houd je niet bepaald een rustgevend gevoel over. Probeer de kleuren dus op elkaar af te stemmen. Houd het bij verschillende nuances van dezelfde kleur. Dat zorgt voor rust en kalmte. Wil je met een accentkleur werken? Blijf dan binnen het zachte, natuurlijke kleurenpallet. Door bruin en grijs bijvoorbeeld met elkaar te combineren, zoals bij de “OVIEDO” fauteuil , zorg je voor een stijlvol contrast, maar blijft de uitstraling zacht en natuurlijk.

2. Herontdek houten meubelen en zachte stoffen

Natuurlijke rust haal je niet alleen in huis door het gebruik van neutrale kleuren. Combineer ze met lichte houtsoorten en stoffen die zacht aanvoelen. Stoffen met een hoge aaibaarheidsfactor geven een bankstel of stoelen een knusse vibe. Hoewel ze zacht aanvoelen, hebben natuurlijke materialen niet per definitie een zachte uitstraling. Zowel bij stoffen, als bij houten meubelen en zelfs bij interieurdecoratie zien we binnen deze interieurtrend een subtiele combinatie van chuncky texturen.

Zwart metaal komt hier vooral terug in de vorm van dunne designframes en ronde pootjes zoals bij de “KINNA” bijzettafels . Die zorgen voor een subtiel contrast met de zachte stoffen en de natuurlijke materialen zonder de rust te verstoren.

3. Ronde organische vormen

Op het eerste zicht oogt de Down To Earth trend misschien eenvoudig en een beetje leeg, maar over elk detail is nagedacht. Dus ook over het ontwerp van meubelen en de combinatie van verschillende vormen. Het design en de vorm van meubelen draagt namelijk ook bij tot een rustgevende woonsfeer.

Ronde en organische vormen geven je interieur een warme, huiselijke sfeer. Meubels krijgen vriendelijkere vormen en accessoires hebben vaak een link met de natuur. Moderne toevoegingen contrasteren met de zachte natuurlijke vormen en creëren een ingetogen luxe uitstraling.

XOOON nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste XOOON nieuwtjes!

Ook interessant...