Een lege hoek in de woonkamer inrichten: ideeën en tips
Melissa
#Tips

Een lege hoek in de woonkamer inrichten: ideeën en tips

door Melissa
Publicatiedatum 18 april 2024

Het inrichten van een lege hoek in je woonkamer kan een echte uitdaging zijn. Toch biedt zo een lastige plek je ook de kans om creatief te zijn. Wij laten je zien hoe je een lege hoek in je interieur mooi en functioneel kunt inrichten.

Heb je thuis ook een lege hoek waar je je geen raad mee weet? Zo een plek die maar niet lijkt aan te sluiten bij de rest van je interieur? Vaak heeft het te maken met de architectuur van de ruimte. Schuine muren, onregelmatige hoeken, of de aanwezigheid van deuren en ramen kunnen de ruimte beperken. Dit maakt het moeilijk om meubels en decoratie op een natuurlijke en praktische manier te plaatsen. Toch is het is het heel goed mogelijk om deze hoeken om te toveren tot een mooi en functioneel deel van je interieur.

  1. 1. Creëer een rustig leeshoekje
  2. 2. Haal de natuur in huis en plaats planten
  3. 3. Ga voor je persoonlijke kunstgaleri
  4. 4. Creëer opbergruimte door een kast te plaatsen
  5. 5. Werken vanuit huis? Maak een werkruimte
  6. 6. Richt de hoek in als een oase van rust

 

Wat kun je doen met een lege hoek?

Een lege hoek kun je op verschillende manieren opvullen. Wij hebben een aantal leuke en praktische ideeën voor je op een rijtje gezet:

Rustige leeshoek

Als je een liefhebber van boeken bent, is een fijne leeshoek een goede keuze. Plaats een comfortable fauteuil of divan met een staande lamp en kies voor stijlvolle bijzettafel. Style je persoonlijke leeshoek verder af met een comfortabel sierkussen of zachte deken. Bevestig eventueel een aantal boekenplanken aan de muur. Deze hoek wordt nu een oase van rust waar je je kunt verliezen in je favoriete verhalen.

Binnenkijken bij XOOON fans

Laat je inspireren door het interieur van andere XOOON fans!

meer inspiratie

Groen plantenparadijs

Haal de natuur in huis! Planten verbeteren de luchtkwaliteit in huis. Bovendien zijn ze erg decoratief. Kies voor een grote opvallende plant in een mooie pot. Of plaats een aantal planten op bijzettafels van verschillende hoogtes. Zie je jouw urban jungle al voor je?

Persoonlijke kunstgalerij

Richt je lege hoek in als je persoonlijke kunstgalerij. Hang een opvallend schilderij aan de muur of plaats een bijzondere sculptuur of vaas met bloemen. Ook hier kun je gebruik maken van bijzettafels om een verschil in hoogte te creëren.

Praktische opbergruimte

Houd je van een opgeruimd huis? Dan kan een lege hoek perfect uitkomst bieden. Plaats een mooie bergkast of dressoir om spullen in op te bergen. Of kies voor een open boekenkast of kast met nissen om decoratie, fotolijstjes of verlichting te plaatsen.

Tip: Lees hier meer over hoe je een dressoir in kan richten.

Werkruimte

Als je een thuiskantoor nodig hebt, overweeg dan een compact hoekbureau met opbergmogelijkheden te plaatsen. Of kies voor een decoratief wandmeubel met bureaufunctie en een bijpassende stoel. Zo heb je altijd een praktische werkplek voorhanden in je woonkamer.

Rustig zen-hoekje

Stel je voor dat je een hoek hebt waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. Richt de hoek in als een oase van rust met een meditatiekussen, een laag tafeltje en enkele kaarsen. Hier kun je even tot jezelf komen, mediteren, of gewoon genieten van de stilte.

Aan de slag

Met deze tips en ideeën kun je die lastige hoek in je woonkamer omtoveren tot een functioneel en aantrekkelijk deel van je interieur. Wees creatief en zorg voor de juiste balans tussen functionaliteit en stijl.

TIP: Denk aan kleur! Ga aan de slag met de verfkwast en kies een kleur die contrasteert met de rest van je muren. Wanneer je de kamer binnenkomt, zal je blik direct naar deze levendige hoek worden getrokken. Lees hier nog meer over de interieurtrends van 2024!

Heb je nog wat extra inspiratie nodig? Bij XOOON kun je terecht voor passend 3D-interieurontwerp.

XOOON nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste XOOON nieuwtjes!

Ook interessant...