Inspiratie voor een Scandinavisch interieur met collectie “HALMSTAD”
#STYLING

Inspiratie voor een Scandinavisch interieur met collectie “HALMSTAD”

Publicatiedatum 10 februari 2022
Bewerkt op 21 juli 2023

Wij vroegen interieur advies aan onze styliste Marleen. Zij deelt graag haar styling tips, zodat jij je eigen draai kunt geven aan deze collectie!

Voor de “HALMSTAD” collectie haalde ons ontwerpersteam inspiratie uit het Art Déco tijdperk. Ook voor de styling kan je je laten inspireren door the roaring twenties. De uitdaging? De rijke kleuren, geometrische vormen, weelderige prints, mix van materialen en kostbare texturen van deze luxueuze interieurstijl uit de jaren ’20 een moderne, Scandinavische allure geven.

TIMELESS
Interieuradvies

4 tips voor een Scandinavische inrichting

1. Rijke kleuren en diepe tinten

1. Rijke kleuren en diepe tinten

Een Scandinavisch interieur is eenvoudig, tijdloos én licht. De lichte interieurs worden vervolgens ingericht met warme materialen. De XOOON “HALMSTAD” meubels combineer je dus het beste met lichte kleuren. Die typeren de Scandinavische woonstijl én doen de donker bruine meubels beter uitkomen. Met een zachte pasteltint (2502-Y) houd je de muren sober. Creëer eventueel een accentmuur met een contrastkleur (3502-Y) of combineer lichte en donkere tinten van dezelfde kleur. Wij verfden bijvoorbeeld een figuur op de muur in verschillende grijstinten. Zo’n muurtekening is ook mooi in zachte blauwtinten (S1010-R90B, S1015-R90B, S1515-R90B) of in frisse, groene natuurtinten (S1005-B80G, S1010-B90G, S1510-G). Maak het niet té bont en combineer niet meer dan drie tinten. Het zijn nog steeds de “HALMSTAD” designmeubelen waarmee je een statement wil maken.

2. Geometrische patronen

De meeste Scandinavische interieurs krijgen een speelse knipoog met subtiele grafische accenten. Grafische designs en patronen kan je overal in huis laten terugkomen:

Denk voor de vloer bijvoorbeeld aan een karpet met print en combineer dat eventueel met een tweede karpet in een andere vorm en neutrale kleur. Óf kies voor een stijlvolle visgraat parket! Die zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei breedtes en houttinten. Onze voorkeur gaat uit naar licht eiken voor meer contrast met de donkere meubelen.

Ook op een accentmuur kan je grafische details laten terugkomen door een patroon op de muur te verven, door houten latjes verticaal tegen de wand te bevestigen of door te kiezen voor een behang met een print of iets meer textuur.

Je kan ook heel subtiele patronen toevoegen en prints laten terugkomen in decoratie. Denk daarbij aan kussens en plaids, slechts één opvallende vaas óf een écht statement schilderij

3. Luxueuze mix van materialen

Bij de Scandinavische woonstijl zie je ook vaak een mix van natuurlijke materialen. De “HALMSTAD” kasten combineren donker eikenhout en een bovenblad in marmerlook. Materialen die elk Art Déco interieur typeren, maar die ook in Scandinavische interieurs thuishoren. Het marmerlook bovenblad van de “HALMSTAD” kasten valt bovendien perfect te combineren met andere soorten marmer(looks).

Ook goud mag gezien worden in een Scandinavisch interieur! Hoe voeg je dat toe? Zo subtiel mogelijk! Bijvoorbeeld subtiel verwerkt in een print of het patroon van een karpet, kussen of in het behang. Je kan goud ook laten terugkomen met een vaas, kandelaar, spiegel of fotokader óf met een persoonlijk souvenir. Zélfs een magazine of boek met een gouden detail op de cover kan als decoratie dienen.

4. Glanzende stoffen en texturen

Fluwelige, zachte stoffen en stoffen met textuur kenmerken de Art Déco interieurstijl. Wij combineerden de “HALMSTAD” meubelen met de “FISKARDO” bank in de mintgroene stof Monta. Die sluit mooi aan bij de grijstinten in de muurschildering. Rond de “HALMSTAD” tafel plaatsten wij stoelen in verschillende blauwtinten. Een mix van verschillende stoelen zou ook mooi staan rond deze tafel. Ook dan kan je tinten van dezelfde kleur combineren, maar je kan ook perfect pastelkleuren combineren. Let op: mix maximum drie tinten. Maak het zeker niet te bont.

Sommige Scandinavische interieurs kunnen nét wat meer pit gebruiken. Zou deze collectie beter bij jou in huis passen met een ietwat stoerdere uitstraling? Combineer de designmeubelen dan met een bankstel of designstoelen in leder of in een lederlook stof.

 

 

“Geef je eigen persoonlijke draai aan die Scandinavische vintage vibes.”

Marleen
Styliste
Crea be-art déco

Maak je eigen muurversiering

Ben jij net als wij creatief? Met pen, papier, spijkers, een hamer en een fijn touw kan je zelf een line art kunstwerkje maken. Print of teken zelf iets wat je mooi vindt op een blad papier, leg dat vervolgens op een doek of een plank óf houd het ontwerp rechtstreeks tegen de muur. Vervolgens timmer je spijkers op de lijn van je ontwerp. Hoeveel ruimte je tussen de spijkers laat, is afhankelijk van de tekening. Als je de volledige figuur gevolgd hebt, kan je het blad ervan aftrekken. Verbind de spijkers met het touw. Om het touw op z’n plaats te houden, kan je het telkens rond iedere spijker wikkelen. Maak enkel de uiteindes van het touw vast aan het begin en het einde en je hebt zelf een klein (of groot) kunstwerkje (voor) aan je muur gecreëerd.

Te veel gedoe voor jou? Je kan de geprinte figuur ook gewoon in een mooie kader aan de muur hangen.

XOOON nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste XOOON nieuwtjes!

Ook interessant...