Maak je interieur winter ready
Nicole van Riel
#Stories

Maak je interieur winter ready

door Nicole van Riel
Publicatiedatum 28 november 2018
Bewerkt op 9 januari 2019

Met je hoofd in de herfst

Terwijl jij lekker met je hoofd in de herfst zit, zitten we dat bij XOOON ook, mààr dan een jaartje later. Om goed in te kunnen spelen op trends, lopen we hier namelijk altijd een jaar vooruit. Op dit moment zijn we al volop bezig met het samenstellen van de collectie voor najaar 2019: het bepalen van de kleurenthema’s, de stoffen en materialen. Onze vooruitdenker en trendspotter van dienst is Anke. Zij kan als geen ander in de interieur-toekomst kijken. Samen met haar bezoek ik woonbeurzen en bekijk ik welke trends van nu we eventueel kunnen doorvertalen naar volgend jaar.

De winterwonderen van 2018-2019

Ben jij benieuwd welke kleuren helemaal hot zijn? Hoe het ideale interieur van dit moment eruitziet, en wat absolute must haves zijn voor je interieur? Als íemand je dat kan vertellen, is het onze styliste Anke wel!

Anke, vertel. Wat zijn de trendkleuren van het moment? 

Qua kleuren zien we dit najaar veel onverzadigde tinten maar ook diepe, warme kleuren zoals heartwood, burgundy red, spicy honey en midnight blue.

Met welke materialen matchen die nieuwe kleuren goed? 

Super trendy zijn materialen zoals velvet, ook wel velours of fluweel genoemd. Velvet is heerlijk zacht, gemakkelijk schoon te maken én doordat de stof glanst, geeft het je interieur meteen een luxe uitstraling! Ik combineer deze trend het liefst met burgundy, goud en messing.

Oké, de velvet trend uit de 90's is terug van weggeweest! Is er ook een volledig nieuwe trend, die helemaal hip is op het moment? 

Ja hoor, zeker! Een interessant thema dit najaar is de strakke en kosmopolitische trend die gepaard gaat met grafische vormen in prints en ‘old school’ items voor een retro look. 

Voordat we een vintage shop gaan rondsnuffelen misschien nog een laatste vraag: zijn er ook trends die volgens jou blijven?

De botanische woontrend blijft! Yay! Ik word daar nog steeds heel blij van! Niet iedereen is gezegend met een huis in een bosrijke omgeving, dus als je de natuur in huis kan halen is dat een beetje the best of both worlds, toch?

Wonen in loftstijl is het trouwens ook nog steeds helemaal! Ruige meubels, industriële verlichting, hoge ramen, ronde spiegels, warme karpetten en combinaties van stoere materialen.

Last but not least is de Scandinavische stijl nog altijd hip: hoog-van-de-grond meubelen, afgestyled met stoere accessoires in mystieke aardetonen die zich prachtig laten combineren met contrasterend zwart. I love it!

XOOON nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste XOOON nieuwtjes!

Ook interessant...