7 vragen aan Pauline: zij richtte haar home office in met XOOON designmeubelen
#STORIES

7 vragen aan Pauline: zij richtte haar home office in met XOOON designmeubelen

Publicatiedatum 1 februari 2021

Korte kennismaking

Wie is Pauline?

Pauline Grossen, een Belgische content creator, richtte haar home office in met designmeubelen uit onze XOOON collectie. Wij waren nieuwsgierig hoe ze op dat idee is gekomen en hoe ze dat heeft aangepakt! Een goede reden dus om haar een aantal vragen te stellen, want creative minds inspire others!

Creative spirit

#1 Designmeubelen in je werkruimte: vanwaar het idee?

Die keuze is een gevolg van verschillende factoren. Mijn werkplek bevindt zich op de benedenverdieping. Die ruimte is volledig open, zoals een loft, dus ik vond het belangrijk dat de inrichting ervan mooi zou aansluiten bij de rest van ons interieur. Ik vind bureaumeubelen niet echt in een huiselijke sfeer passen. Bovendien moet een werkplek volgens mij ook stimulerend zijn. De inrichting ervan speelt daarbij een belangrijke rol! Kantoormeubelen just don’t work for me [lacht]. En daarbij: designkasten als opbergruimte, dat is toch veel mooier! Werken aan een eetkamertafel heeft ook voordelen! Zo is het werkblad groter dan de gemiddelde bureau, je kan elke dag kiezen waar je gaat zitten...

Style: a matter of being yourself
Style: a matter of being yourself

#2 Heb je dan gekozen voor één specifieke interieurstijl?

Ja! Mijn eigen stijl [lacht]! Ik wilde graag een moderne vintage vibe creëren, maar ik had geen specifieke interieurstijl in gedachten. Ik mix en match graag! Ik vind het leuk om met meubelen te puzzelen tot alles een mooi geheel vormt. Ik houd er ook van om materialen te mixen. Dat is ook een van de redenen waarom XOOON meubelen me zo aanspraken. Dat was meteen een match [lacht]! Veel meubels uit jullie design collectie zijn opgebouwd uit verschillende materialen. Net daardoor zijn ze zo gemakkelijk te combineren met andere meubels en interieurstijlen.

Choose wisely

#3 Koos je daarom voor designmeubelen van XOOON?

Dat was een van de redenen. XOOON profileert zich als een merk dat out of the box denkt en stimuleert de mix en match van verschillende meubelen en stijlen. Dat speelse en vrije karakter van het merk sprak me direct aan! De meubelen in mijn bureau moesten natuurlijk ook gemakkelijk zijn in gebruik, én degelijk. Toeval wil dat mijn ouders in hun huis ook een XOOON tafel en kasten hebben staan en zij zijn nog altijd heel tevreden, over de kwaliteit én het tijdloze design van hun meubels. Ik wilde dus absoluut zelf eens naar een XOOON winkel gaan. En daar werd ik op slag verliefd op de collectie “HALMSTAD”!

 

Material girl

#4 Welke materialen mix jij in jouw werkplek?

Donker hout vormt wel de rode draad doorheen mijn interieur en dus ook in mijn werkplek. Die heb ik ingericht met meubelen van de “HALMSTAD” collectie. De donkere eiken kasten hebben een bovenblad met een zwarte marmerlook afwerking. Héél luxueus! Onder de kasten en de tafel – mijn bureau – zitten poten in zwart metaal.

Rond de tafel heb ik vier “NOVALI” stoelen in verschillende kleuren geplaatst. Die maken mijn werkplek minder statisch en zo kan ik elke dag kiezen waar ik zit. De designstoelen combineren twee stoffen met een verschillende textuur: subtiel en mega mooi!

Als ik het zo opsom, lijkt het misschien een mix van te veel materialen [lacht], maar eigenlijk is het heel subtiel en past mijn werkplek ook bij de rest van de benedenverdieping.

Create your own space
Create your own space

#5 Vond je jouw werkplek de leukste ruimte om in te richten?

Ik keek ernaar uit om élke ruimte in mijn nieuwe huis in te richten [lacht]. Maar ik vond de styling van mijn girlsboss office wel héél exciting, omdat dat mijn eigen project was. Het is míjn plekje. Ik kon er volledig mijn eigen ding doen. Ik moest dus niet echt een compromis sluiten met m’n vriend – al heb ik wel regelmatig z’n mening gevraagd. En moest ik er wel op letten dat mijn thuiswerkplek mooi aansloot bij de rest van de benedenverdieping.

Mission accomplished

#6 Is het gelukt om samenhang in je interieur te creëren?

Ja, ik vind van wel. De XOOON “HALMSTAD” meubelen die ik heb uitgekozen voor mijn werkplek passen enerzijds perfect bij de rest van het interieur, anderzijds onderscheiden ze zich van de andere meubelen op de benedenverdieping en vormen ze één geheel. Daardoor wordt net duidelijk dat die ruimte toch een andere functie heeft: die van bureau. Ik ben dus heel tevreden met het eindresultaat en ook een tikkeltje trots, want ik stond toch wel voor een uitdaging om samenhang én tegelijkertijd contrast te creëren.

Style is a personal expression

#7 Heb je een styling tip of thuiswerk-ervaring?

Een tip? Even denken… Zéker nu telewerken het nieuwe normaal is, zou ik iedereen aanraden om wat aandacht te besteden aan hun werkplek thuis. Bij thuiswerken vormen discipline en werkritme soms een uitdaging. Het helpt om je werkomgeving in te richten volgens jouw eigen stijl. Dat heb ik uiteindelijk ook gedaan. Ik heb gecombineerd wat ik mooi vond en ik ben heel tevreden! Ik ga graag werken, thuis [lacht], in mijn home office.

Soms moet je gewoon eens iets anders dúrven doen, vind ik. Dat sporen jullie ook aan en dat is wel belangrijk, een beetje outside the box denken en je eigen ding doen.

Ook interessant...