Internationale trends bij XOOON
Nicole van Riel
#Stories

Internationale trends bij XOOON

door Nicole van Riel
Publicatiedatum 1 juni 2018
Bewerkt op 28 januari 2019

Zichtbare frames, levendige stoffen en hoge poten

In mei was het weer tijd voor de internationale beurs die we twee keer per jaar speciaal voor ons dealernetwerk organiseren. Gedurende drie weken geven we onze dealers een preview van onze nieuwste producten zoals je deze een halfjaar later in hun winkels kunt zien.

Speciaal hiervoor creëerden we tal van woonkamersettings waarin onze meubels optimaal tot hun recht komen. Luid applaus voor onze design-toppers, want zij wisten de internationale trends (zoals we ze onlangs in Milaan zagen) perfect op te volgen! Omdat ik zo trots ben op onze nieuwe collectie voor najaar/winter 2018-2019, ga ik alvast een paar tipjes van de sluier oplichten. 

Internationale trends vind je bij XOOON! Van welke trend word jij nú al razend enthousiast?

Nicole
Achter de schermen
Achter de schermen

Wat typeert de nieuwe designmeubels?

De nieuwe collectie ademt één en al designsfeer. Fijne structuren, ranke armleuningen, dunne frames, verfijnde lijnen en vriendelijke, afgeronde vormen; je kunt er het komend najaar niet omheen. Kasten en dressoirs hoog van de grond. Veel donker hout gecombineerd met lichte fronten en metalen frames. Het doet denken aan Italiaans design, maar natuurlijk wel betaalbaar! Een van de meest duidelijke trends komend seizoen: de frames rondom zowel kasten en dressoirs, als fauteuils, stoelen en salons mogen gezien worden. Waar ze voorheen weggestopt werden onder de salon of kast, zijn ze nu dé reden waarom mensen voor een bepaald item kiezen!

Alles op tafel

Wat is een interieur zonder bijzettafeltjes?

Bijzettafeltjes blijven must-haves voor je interieur. We zien steeds vaker dat de klassieke salontafel plaats maakt voor een unieke set bijzettafeltjes. Ze zorgen voor een luchtig effect en kenmerken zich komend seizoen door hun bijzondere vormen: van vijfhoekig en ovaal tot zelfs niervormig. De afwisselende hoogtes nodigen uit om verschillende tafeltjes (gedeeltelijk) onder elkaar te schuiven.

70's soul
70's soul

Vintage stoffen & out-of-the box kleuren

Qua meubelstoffen zien we rijke, gemêleerde stoffen met een grof ogende, zacht aanvoelende structuur. De stoffen laten zich uitstekend combineren met andere materialen en stoffen uit onze collectie. De kleuren zijn warm, met een vergrijsde tint. We zien een rijk gamma aan tertiaire kleuren, ook wel de onverzadigde kleuren genoemd die ontstaan door het onderling mengen van secundaire kleuren. De okerkleuren zijn daar een duidelijk voorbeeld van. En er mag weer volop gespeeld worden met contrast! Combineer bijvoorbeeld een grijze zetel met een gele relaxfauteuil of een roestkleurige sofa met een donkergroen stoeltje. Wees ook niet te voorzichtig met details: kies voor biezen in een contrastkleur om je salon net wat specialer te maken. Of wat dacht je van een velvet kussentje als trendy eyecatcher?

XOOON nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste XOOON nieuwtjes!

Ook interessant...