Rust in mijn huis, is rust in mijn hoofd
Melissa
#Binnenkijken

Rust in mijn huis, is rust in mijn hoofd

door Melissa
Publicatiedatum 19 april 2023

Bij XOOON vinden wij het geweldig als je creatief met onze designmeubelen aan de slag gaat. Sarah van @huisvansaar liet zich inspireren door onze MODULO collectie en gaf er haar eigen draai aan. Het eindresultaat: een stijlvolle zithoek waarin de kleur zwart een hoofdrol speelt.

Sarah is een zelfstandig hair en make up artist, interieur-blogger en content creator.  Samen met haar gezin woont ze in een twee-onder-een-kap woning in een klein dorp in het zuidoosten van Nederland. In 2020 startte zij met de bouw van een uitbouw aan haar bestaande woning. Tijdens de verbouwing begon zij een Instagram dagboek, dat ondertussen uitgegroeid is tot een eigen interieurblog: www.huisvansaar.com. Hier deelt ze inspiratie, tips en ideeën, en laat ze met zelfgemaakt fotomateriaal zien, hoe ze creatief met haar interieur aan de slag gaat.

Interview
"Rust in mijn huis, is rust in mijn hoofd"

Sarah over XOOON

#1 Hoe zou je jouw interieurstijl omschrijven?

Ik vind het niet makkelijk om mijn interieurstijl in één bepaalde stijl te vangen. Ik heb een sterke voorliefde voor de kleur zwart. Hiermee heb ik eigenlijk mijn eigen stijl gecreëerd. Je kunt het zien als een moderne stijl met industriële en landelijke invloeden. Industrieel vanwege het gebruik van metaal en de kleur zwart. Landelijk door mijn liefde voor natuurlijke materialen zoals linnen, wol en katoen.

#2 Wat vind je belangrijk in je interieur?

Eenheid! Want eenheid creëert rust. Veel mensen zijn bang om de kleur zwart te gebruiken. Ik heb zwart juist als een statement gekozen. Je ziet het overal in huis terug: de muur, de kozijnen, de deuren. Zelfs de keuken en een aantal meubels zijn zwart. Door lichte grijstinten en wit als tegenhanger te gebruiken, voelt het huis echter helemaal niet donker aan. En door het gebruik van hout, linnen en zachte natuurtinten zorg je voor een warm en sfeervol gevoel.

#3 Waarom denk je dat XOOON goed bij je past?

Wij hebben in ons huis altijd gekozen voor kwalitatief goede meubelen met een mooie uitstraling. De meubelen van XOOON passen wat mij betreft helemaal in dat rijtje. Het zijn volwaardige, handgemaakte meubelen die zeer goed aansluiten bij de rest van ons interieur. 

#4 Waarom heb je voor deze XOOON meubelen gekozen?

Ik was op zoek naar een bureau en een fauteuil voor de zithoek bij het raam. Deze plekken in huis waren nog niet naar mijn zin. Met de MODULO collectie kon ik alle kanten op. Ik kon een bureau samenstellen zoals ik zelf wil, ook nog eens in het zwart! Als tegenhanger heb ik gekozen voor een witte stoel LIVA voorzien van wieltjes. Ideaal om als bureaustoel te gebruiken. Fauteuil BRINDISI is een heerlijk zachte draaifauteuil die een relax functie heeft. Samen met de poef is dit een heerlijke fauteuil voor de ultieme chill-hoek.

#5 Heb je nog iets op je verlanglijstje staan?

Nieuwe eetkamer stoelen! Het liefst stoel LIVA van XOOON. Daarnaast moet de achtertuin nog voor de helft aangepakt worden. Hier zou ik graag een overkapping neerzetten, met daarin een mooie loungebank. Wensen blijven we altijd wel hebben! 

#6 Heb je nog leuke (kleur/interieur)tips?

DURF! Het is maar verf. Dat zeg ik altijd tegen mensen die bang zijn om thuis ook een donkere kleur op de muur te zetten. Je kunt het gemakkelijk weer over verven toch? Kies een aantal kleuren of materialen waar je mee wilt werken. Alleen op die manier creëer je eenheid en rust in je woning. Want rust in je huis, is rust in je hoofd!

Tip: Onder het kopje inspiratie vind je nog veel meer interieurinspiratie en handige tips.

XOOON nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste XOOON nieuwtjes!

Ook interessant...