5 redenen waarom een fauteuil niet mag ontbreken in je interieur
Nicole van Riel
#Tips

5 redenen waarom een fauteuil niet mag ontbreken in je interieur

door Nicole van Riel
Publicatiedatum 21 juli 2022
Bewerkt op 6 november 2020

Zoveel stijlen, zoveel smaken

Denk je er wel eens aan om een stijlvolle fauteuil in je woonkamer te plaatsen? Houd die gedachte vast! Met een fauteuil in huis geef je je interieur namelijk een extra stijlvolle impuls. Wij geven je 5 redenen waarom een fauteuil niet in je interieur mag ontbreken.

Compact zitcomfort

#1 Compact: extra zitplek met comfort

Kies je voor een fauteuil, dan kies je voor veel zitcomfort in een compacte vorm. Een fauteuil is immers minder groot, maar zeker zo comfortabel als een XL loungebank. Met een fauteuil creëer je eenvoudig een extra zitplek in je woonkamer zonder dat je inrichting te vol komt te staan. Je maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruimte en behoudt de luchtigheid in je interieur. Praktisch als je weinig ruimte ter beschikking hebt!

 

Multi-inzetbaar

#2 Flexibel: verplaatsbaar en veelzijdig

Een fauteuil biedt door zijn compacte vorm veel flexibiliteit. Je kunt hem eenvoudig verplaatsen en hij is in verschillende ruimtes inzetbaar. Zet je fauteuil op een andere plek in je woonkamer en je creëert meteen een nieuwe inrichting. Of maak een speciaal hoekje in huis waar je je terug kunt trekken om te lezen of muziek te luisteren. Denk ook eens out of the box: plaats een fauteuil in je slaapkamer en gebruik het als verlengstuk van je kledingkast of dressoir!

TIP: fauteuil TATUM en fauteuil MATERA voldoen beiden aan het criterium ‘veelzijdig’. Ze komen in ieder interieur tot hun recht en zijn in verschillende ruimtes te gebruiken. De TATUM valt op door zijn strakke design en manueel verstelbare zitting. De MATERA heeft een stijlvol draaiframe en is met hoge of lage rug verkrijgbaar.

 

 

 

Luchtige look

#3 Ruimtelijk: hoog onderstel zorgt voor ruimte

Een fauteuil zorgt voor luchtigtheid in huis. De meeste modellen uit de XOOON-collectie zijn uitgevoerd met stijlvolle designpoten en –frames. Deze poten en frames maken de fauteuils minder massief en ze zorgen voor licht en ruimte in de woonkamer. Ook de fauteuils die uitgerust zijn met een draaiframe ogen licht en  en ruimtelijk.

TIP: fauteuil ZENO en fauteuil JUNE zijn door hun strakke, zwart metalen designframes bij uitstek fauteuils met een ruimtelijke uitstraling. Fauteuil ZENO is verkrijgbaar in 4 kleuren zachte boucléstof. Bij fauteuil JUNE kun je de bekleding van de rug zelf combineren!

Relax in stijl!

#4 Stijlvol: je bepaalt je eigen stijl

Een fauteuil kan een echte eyecatcher zijn. Veel van onze designfauteuils zijn immers volledig naar wens samen te stellen. Afhankelijk van het design, kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden om jouw fauteuil naar wens te personaliseren. Denk hierbij aan verschillende onderstellen, materialen én kleuren. Afhankelijk van de mogelijkheden van jouw favoriete model bepaal je zelf hoe jouw ideale fauteuil er uit komt te zien

TIP: fauteuil OVIEDO, fauteuil BUENO en fauteuil VERNON zijn echte interieurkameleons. Je kiest zelf je bekleding en combineert de voor en achterzijde naar wens. Ook kun je kiezen uit verschillende frames.

Fauteuil OVIEDO


Je designfauteuil zelf samenstellen

Je designfauteuil zelf samenstellen
Relaxen in stijl

#5 Comfortabel: ontspannen met comfortfuncties

Je kan jouw fauteuil niet alleen afstemmen op de ruimte, de grootte en de stijl van je interieur, maar ook op jouw comfort wensen. Een aantal fauteuils uit onze collectie zijn verkrijgbaar met comfortabele relaxfuncties. Deze fauteuils zijn uitgerust met een verstelbare rugleuning, voetensteun én hoofdsteun. In sommige gevallen kun je ook de zithoogte en -diepte van je fauteuil zelf bepalen. Zo stel je zelf de ideale relaxfauteuil samen.

TIP: ben je op zoek naar de ultieme designfauteuil om in de relaxen? Dan is fauteuil ALBORG een geschikte kandidaat. Deze fauteuil kun je helemaal naar wens samenstellen en is voorzien van allerlei verstelmogelijkheden. Kies voor manuele of elektrische bediening!

Ook interessant...