XOOON - VIK

VIK

Tafels
eetkamertafel rond 130 cm

Vik

eetkamertafel rond 130 cm

€ 1.199,-
Bekijk product
eetkamerstoel - stof Enova

Quint

eetkamerstoel - stof Enova

€ 149,-
Bekijk product

De VIP van je eetkamer

De VIP? Ja hoor: Very Important Piece of furniture. In elke eetkamer staat de tafel centraal. Meestal figuurlijk, maar vaak ook letterlijk. Een eetkamertafel moet dus altijd aansluiten bij de specifieke stijl en sfeer van de ruimte. Voor een Scandinavische eetkamer betekent dat mooie materialen, lichte kleuren en design-details.

Hoekig, rond of ovaal
Hoekig, rond of ovaal

Scandinavische trend: tafelbladen in allerlei vormen

Scandinavisch wonen, dat is leven in harmonie met de natuur. Natuurlijke, organische vormen kenmerken de designs van Scandinavische meubelen. Dat zie je ook bij de Scandinavische eetkamertafels van de tafelserie “VIK”. Een “VIK” tafel is verkrijgbaar met een rechthoekig, rond of ovalen tafelblad. Ook de poten hebben een afgerond design.

Je Scandinavische eetkamer naar een hoger niveau brengen? Dat kan met de bartafel “VIK”. Met de ronde salontafel trek je de Scandinavische stijl van je eetkamer dan weer door naar je woonkamer.

Noordelijke eenvoud
Noordelijke eenvoud

Balans tussen natuurlijke kleuren en materialen

Ook natuurlijke materialen zijn een vaste waarde in een Scandinavisch interieur. Typerend zijn lichte houtsoorten, máár je ziet ook steeds vaker warme houttinten in Deense designs. De “VIK”-tafels hebben een tafelblad in eiken fineer met een lichte, naturel uitstraling óf een donkere designlook. Te houterig? Niet met het minimalistische onderstel in zwart metaal

Shop de look
Shop de look

Scandinavisch aan tafel

Je hebt de eetkamer van je dromen gevonden in de Scandinavische tafel-collectie “VIK”. Wat doe je nu? Maak je eethoek compleet met een nieuwe set eetkamerstoelen. Niet het hoofdmeubel van een eetkamer, máár wel belangrijk voor de stijl. Ga voor een eenvoudig design, een mooie stof en pasteltinten. De combinatie met een set Scandinavische stoelen “QUINT” staat hoog in onze favorieten. Ook andere design stoelen uit onze collectie passen bij de “VIK” tafels. Je kan diverse kleuren of zelfs stoelen combineren voor een speels effect.

Weg van de Scandinavische woonstijl, maar ben je er nog niet helemaal uit? Neem eens een kijkje bij kies op stijl en laat je inspireren. Maak een afspraak bij een XOOON winkel in jouw buurt voor vrijblijvend interieur advies. Of bekijk ons lookbook online.

XOOON nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste XOOON nieuwtjes!

Veelgestelde vragen

Onder welke woonstijl valt de “VIK” collectie?

De “VIK” collectie valt onder de Scandinavische woonstijl. Bij deze woonstijl staan lichte kleuren, fijne materialen en design details centraal. In een eetkamer is het voornamelijk belangrijk dat de eettafel aan sluit op de woonstijl van de rest van de kamer. In een Scandinavische eetkamer mag een “VIK” eettafel daarom zeker niet ontbreken.

Hoeveel mensen kunnen aan een ronde tafel zitten?

Het aantal stoelen dat om een ronde tafel gezet kan worden, hangt af van de diameter van de tafel. Met een diameter van 130cm kunnen er 4 stoelen aan de tafel geschoven worden. Met een diameter van 150cm kunnen er 6 stoelen aan de tafel geschoven worden. Heb je een ovale of rechthoekige tafel? Kijk dan naar de lengte x breedte maat.

In welke vormen tafelbladen is de “VIK” collectie beschikbaar?

De tafels van de “VIK” collectie zijn beschikbaar in 3 verschillende soorten tafelbladen: rechthoekig, rond of ovaal. Deze organische vormen kenmerken de designs van de Scandinavische meubelen. Hierbij heeft niet alleen het tafelblad een afgerond design, maar ook de poten. Bij Scandinavisch wonen staat het leven in harmonie met de natuur centraal.

In welke kleuren is de “VIK” collectie beschikbaar?

Bij Scandinavisch interieur zijn natuurlijke materialen een vaste waarde. Typerend voor het materiaal zijn vaak lichte houtsoorten, maar je ziet ook steeds vaker warme houttinten terugkomen in het Deense design. De tafelbladen van de “VIK” collectie zijn daarom verkrijgbaar in eiken fineer met een lichte naturel uitstraling of een donkere designlook.

Alle woonstijlen