XOOON - HALMSTAD

HALMSTAD

Collectie

Scandinavisch chic in een retro jasje

Retro wonen… het klinkt misschien een beetje “stoffig”, maar niets is minder waar! De trend is in opmars! Zéker in combinatie met Scandinavische elementen. Ja, je leest het goed: bij XOOON combineren we woonstijlen en trends. Wil je weten hoe?

Een goed voorbeeld is de collectie “HALMSTAD”. Een match made in heaven! Wel ja, in ons XOOON atelier, waar onze creatieve ontwerpers elke dag designs op papier zetten. Deze collectie bestaat uit diverse Scandinavische tafels en kasten met een vleugje retro. Door te combineren met stoelen en salons uit andere collecties maak je jouw Scandinavisch interieur helemaal compleet!

Halmstad


Meubels met een vintage vibe

Meubels met een vintage vibe
"Designs en weelde uit de jaren 1920 gaan hand in hand met functionaliteit."

Anke
XOOON styliste
Nostalgie: van vroeger naar nu

Wat verstaan we onder retro?

Bij XOOON staat de term voor nieuwe producten in een jasje van vroeger. Onze designers haalden hun inspiratie uit interieurtrends van vroeger. Collectie “HALMSTAD” ademt Art Deco, een stilistische erfenis uit the roaring 1920’s. De meubels balanceren op een dunne lijn tussen Scandinavisch eenvoud (momenteel helemaal hot) en de rijkelijke exclusiviteit en luxe van vroeger.

Typerend voor Art Deco meubels is het gebruik van donker hout. Het geeft de Scandinavische kasten en eettafels een luxe en authentieke uitstraling. Een ander kenmerk is de mix van natuurlijke materialen. Een aantal kasten is daarom voorzien van een blad in zwart marmerlook: chic en met een knipoog naar de jaren ’20 van de vorige eeuw.

Om je hele huis in te richten met Art Deco meubels gaat misschien wat ver, maar met “HALMSTAD” kun je op een subtiele wijze enkele Art Deco details aanbrengen. Dressoir “HALMSTAD” is een luxe Scandinavische kast uitgevoerd in donkerbruin eikenhout met een marmerlook bovenblad. De kast is uit te breiden met een opzetstuk. Hier kun je een aantal mooie woonaccessoires in uitstallen om zo je Art Deco interieur compleet te maken.

"Functioneel design was de kerngedachte in het ontwikkelingsproces van deze collectie."

Nicole
Brand manager XOOON
The art of materials

Retro meubels met Scandinavische invloeden

Née, we refereren niet naar ABBA of Pipi Langkous, maar naar de woonstijl. Waarom? Omdat je er eindeloos veel kanten mee op kan. “HALMSTAD” is bovendien perfect te combineren met andere woonstijlen van XOOON.

De collectie "HALMSTAD" bijvoorbeeld neemt Scandinavisch wonen terug in de tijd. De combinatie van strakke lijnendonker eikenhoutzwart metaal en marmerlook… het is een succesformule. De retro details zijn exclusief en toch stralen de designs eenvoud uit. Laat eenvoud nu net een kenmerk zijn van de Scandinavische woonstijl. 

De Scandinavische meubels zijn niet alleen stijlvol, maar ook nog eens functioneel. Deuren en laden zijn uitgerust met een soft-close-systeem en de niches voorzien van LED-verlichting. Naast drie vaste tafels, is de collectie ook voorzien van een uitschuifbare tafelHandig én uitnodigend als jouw huis the place-to-be is voor familiebijeenkomsten en onderonsjes met vrienden

Puur in pastel

Licht, strak en stylish met pastels

De Scandinavische eettafels en kasten uit de “HALMSTAD”-collectie combineren mooi met mint en zachte blauwtinten. Onze favoriete combi? Een zithoek met de bank “FISKARDO” in een lichte bekleding met een luxe kast uit de “HALMSTAD” collectie. In de eethoek combineert de Scandinavische eettafel mooi met stoelen “BENTON” in zachte tonen. Frisse pasteltinten contrasteren mooi met de authentieke toch hedendaagse uitstraling van het donkere hout en de zwarte marmerlook. Bovendien hou je je zo aan de basisregel van een Scandinavisch interieur: licht in huis halen.

Máár regels zijn er om gebroken te worden. Je kunt er zo ver mee gaan als je wilt: van een elegante, subtiel Scandinavische toets tot een artistiek designmuseum vol met Art Deco meubels. Ontdek het volledige XOOON assortiment en combineer verschillende meubels, trends en woonstijlen tot je een combinatie hebt gevonden die volledig bij jouw eigen stijl past!

Interieurstyling is een kunst. Ben jij een natuurtalent en kan je je huis inrichten alsof het regelrecht uit de blaadjes komt? Óf heb je er toch iets meer moeite mee? Bezoek sowieso een van onze woonwinkels en laat je inspireren en adviseren.

XOOON nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste XOOON nieuwtjes!

Alle woonstijlen