Microleder
#Ledersoorten #Textielsoorten

Microleder

Publicatiedatum 28 februari 2022

De gulden middenweg: microleder

Microleder is geen echt leer en ook geen stof, maar de ideale combinatie van beide. Het is sterk, heerlijk zacht én makkelijk in onderhoud. Een goede kwaliteit microleder lijkt sterk op leder, maar is een stuk goedkoper. Bovendien voelt het fijner aan: minder koud in de winter en minder plakkerig in de zomer.

XOOON heeft drie soorten microleder in het assortiment: Corsica, Nevada en Taurus. Allen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en hebben een matglanzende afwerking.

Eigenschappen

Microleder is een laminaat: het bestaat uit een bovenlaag van microvezel en een onderlaag van ledervezels. Die ledervezels worden gewonnen uit de restanten van leder, ofwel de ongebruikte delen. Deze restanten worden gerecycled en samengeperst tot een grote lap. Op deze lederen lap wordt een bovenlaag van microvezel gelijmd en dat laminaat noemen we microleder. Deze samenstelling is sterk en soepel en daardoor erg geschikt als meubelbekleding.

Corsica

Microleder Corsica bestaat voor 70% uit leder en 30% uit polyester. De bekleding is geschikt voor normaal woongebruik.

Taurus

Microleder Taurus bestaat voor 40% uit leder en 60% uit polyester. Maak je intensiever gebruik van je meubelen, dan is Taurus de juiste keuze voor jou. Bijkomend voordeel? De bekleding is antistatisch.

Nevada

Microleder Nevada heeft een backing van 70% ledervlokken-mix en 30% polyester. De toplaag is gemaakt van 100 % polyester. De Nevada bekleding is geschikt voor normaal woongebruik en heeft als bijkomend voordeel dat de bekleding waterafstotend is.

Onderhoud en garantie

Onderhoud

Microleer is over het algemeen makkelijk te onderhouden, zonder schoonmaakmiddelen of vet. In de meeste gevallen is het tijdens de productie al behandeld met een vuilafstotend product. Als je toch iets morst, raden we je aan om het zo snel mogelijk op te deppen en met een vochtige doek schoon te maken. Wrijf niet, want dan dringt de vlek juist dieper in de bekleding.

Microleder is wel gevoelig voor de luchtvochtigheid. Probeer daarom de luchtvochtigheid in het huis tussen de 60 en 65% te houden. Dat is beter voor je meubels, maar ook voor je eigen gezondheid! De luchtvochtigheid houd je op peil met bijvoorbeeld voldoende planten en bloemen in huis, een bakje met water aan de verwarming en niet in de laatste plaats: goede ventilatie.

Wanneer je vaak op een plek zit, kun je dat na verloop van tijd zien, doordat de bekleding daar begint te glanzen. Deze zogenaamde zitspiegel kun je verminderen door de stof heel licht te benevelen met lauw water uit een plantenspuit en de drukplek licht op te borstelen met een kledingborstel. Zo richten de platgedrukte vezels zich weer op. Deze behandeling kun je herhalen als de zitspiegel weer te opvallend wordt. 

Garantie

Wil je je echt geen zorgen meer hoeven maken over je meubels, sluit dan ons CARE+ Plan af. Hiermee heb je 7 jaar lang geen omkijken naar een vlek of beschadiging. Onze Care Professionals zijn altijd telefonisch en schriftelijk bereikbaar voor deskundig advies. En kom je er niet telefonisch uit? Geen probleem! Binnen 10 werkdagen is een servicemedewerker bij jou aan huis.

Corsica Cognac op LIMA Corsica Cognac op LIMA
Corsica kleuren Corsica kleuren
Corsica groen en cognac op NOAH Corsica groen en cognac op NOAH
Taurus kiezel Taurus kiezel
Taurus kleuren Taurus kleuren
Taurus kiezel in combinatie met wave creme op NOLAN Taurus kiezel in combinatie met wave creme op NOLAN
Corsica

Eigenschappen

Microleder Corsica bestaat voor 70% uit leder en 30% uit polyester. De bekleding is geschikt voor intensief woongebruik.

Lichtechtheid
Slijtvastheid score-5.jpg
Woongebruik

Kleuren

staal_corsica_darK_green_kartel.jpg

  • antraciet
  • cognac
  • bruin
  • donkergroen
Taurus

Eigenschappen

Microleder Taurus bestaat voor 40% uit leder en 60% uit polyester. Maak je intensiever gebruik van je meubelen, dan is Taurus de juiste keuze voor jou. Bijkomend voordeel? De bekleding is antistatisch. 

Lichtechtheid score-5.jpg
Slijtvastheid score-5.jpg
Woongebruik score-4.jpg

Kleuren

staal_taurus_cognac_wave.jpg

  • cognac
  • grijs
  • off-black
  • olijf
  • kiezel
Nevada

Eigenschappen

Microleder Nevada heeft een backing van 70% ledervlokken-mix en 30% polyester. De toplaag is gemaakt van 100 % polyester. De Nevada bekleding is geschikt voor normaal woongebruik en heeft als bijkomend voordeel dat de bekleding waterafstotend is .

Lichtechtheid score-4.jpg
Slijtvastheid score-5.jpg
Woongebruik score-3.jpg

Kleuren

Nevada lever.png

• antraciet
• desert
• kiezel
• lever
• off-black
• olijf

Ook interessant...