Afgedekt leder
#Ledersoorten

Afgedekt leder

Publicatiedatum 24 juni 2021

Ga je voor woongemak, kies dan voor leer!

Zeker afgedekt leer is makkelijk in onderhoud, duurzaam en slijtvast. Afgedekt leder is gemaakt van sterke buffelhuid, dat is bewerkt (gelooid) en voorzien van een dekkende, gepigmenteerde finishlaag.

Natuurlijke oneffenheden, zoals schrammen en littekens, zijn daardoor niet of nauwelijks meer zichtbaar. Bovendien heb je bij deze afwerking een grote keuze in kleuren, van ingetogen en natuurlijk tot meer uitgesproken rood, geel en blauw.

 

Eigenschappen

Afgedekt leder is een gepigmenteerde buffelledersoort. Gepigmenteerd houdt in dat het leder na de vatverving een vervolg kleurbehandeling heeft gehad. Hierdoor zijn de poriën van het leder zo goed als gesloten en is het leer nagenoeg waterafstotend. De aangebrachte toplaag zorgt er ook voor dat het leder een extra bescherming krijgt tegen invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld zonlicht. Het leer is kleurvast en tegelijk uitstekend bestand tegen vlekken en vervuiling. Afnemen met een vochtige doek zonder schoonmaakmiddelen doet al wonderen en afgedekt leder is dan ook de meest gebruikte ledersoort voor de bekleding van meubels.

Catania leder is een sterke ledersoort die uitermate geschikt is voor intensief woongebruik. De huid bestaat uit vezels die zeer vast met elkaar verweven zijn. De sterkte van die vezels bepaalt de sterkte en duurzaamheid van het leder. De vezelstructuur, het natuurlijke karakter van het leder en het gebruik, lichaamsdruk en -warmte zorgen voor een natuurlijke plooivorming in zitmeubel. Na enkele jaren van gebruik wordt het leder soepeler en kunnen er meer plooien ontstaan. Dit is een normaal en natuurlijk verschijnsel van het lederen zitmeubel. Regelmatig van plaats wisselen kan het proces wel vertragen. Naarmate het leder langer en meer gebruikt wordt kan het meer gaan glanzen. Dit is normaal en kun je beperken door het leder regelmatig te behandelen met het juiste reinigingsproduct.

Catania kleuren Catania kleuren
detail1 Catania detail1 Catania
details2 Catania details2 Catania
detail3 Catania detail3 Catania

Onderhoud en garantie

Onderhoud

✔ De huid heeft een gecorrigeerd oppervlak, dit bepaalt de sterkte en duurzaamheid van het leder. De huidstructuur, het natuurlijke karakter van het leder en het gebruik, lichaamsdruk en -warmte zorgen voor een natuurlijke plooivorming in je zitmeubel. Na enkele jaren van gebruik wordt het leder soepeler en kunnen er meer plooien ontstaan. Dit is een normaal en natuurlijk verschijnsel van het lederen zitmeubel. Om de plooivorming optisch te verminderen, kun je de kussens van je meubel regelmatig opschudden. We raden eveneens aan om regelmatig van zitplaats te wisselen, zodat het hele meubel in gebruik wordt genomen en de plooivorming zoveel mogelijk beperkt wordt.

✔ Naarmate het leder langer en meer gebruikt wordt kan er een glans op het leder verschijnen. Dit is normaal en is te minimaliseren door regelmatig het leder te onderhouden met het juiste reinigingsproduct.

Garantie

Wil je nog meer zekerheid? Sluit ons CARE+ Plan af. Hiermee heb je 7 jaar lang geen omkijken naar een vlek of beschadiging. Doet zich onverhoopt een probleem voor, dan staan onze Care Professionals je met raad en daad bij. Lukt het niet om je telefonisch te helpen, dan komt er binnen tien werkdagen een servicemedewerker bij je thuis.

Catania

Eigenschappen

Net als ons Cuba-anilineleer is ons robuuste Catania-leer gemaakt van 100% buffelhuiden. Het heeft echter een minder zichtbaar littekenpatroon.

Lichtechtheid
Slijtvastheid
Woongebruik
Ademend
Natuurlijke structuur zichtbaar
Kleuren

Staal_Catania_Brique_kartel.jpg

 • Antraciet
 • Brique
 • Donkerbruin
 • Donkergroen
 • Geel
 • Lichtgrijs
 • Off-wit
 • Petrol
 • Rood
 • Taupe
 • Wit/wit
 • Zwart

Ook interessant...