XOOON en kwaliteit

XOOON en kwaliteit


XOOON en kwaliteit

XOOON staat niet alleen voor betaalbaar design, maar garandeert ook een duurzame kwaliteit. Dat geldt voor zowel het ontwerp, de samenstelling als de levensduur van onze producten.

Eigen ontwerp

Alle producten van XOOON worden in eigen huis ontworpen. Een jong en creatief ontwerpteam laat zich wereldwijd inspireren en vertaalt haar ideeën naar eigentijds en betaalbaar design. Zo weet je zeker dat je met XOOON een bijzonder en uniek meubel in huis haalt. En of het nu om een solide basisstuk als een bank of eetkamertafel gaat, of om een leuke trendy fauteuil; kwaliteit telt. Daarom gaan we voor elk XOOON-product op zoek naar de beste materialen! XOOON verwerkt  alleen hoogwaardige, duurzame materialen aan zowel de binnen- als buitenzijde van haar producten. Onze stoffen en ledersoorten zijn geselecteerd voor gebruik in heel uiteenlopende woonsituaties en zijn zonder uitzondering getest op slijtvastheid. De warme stoere stof- en leersoorten zijn met zorg uitgekozen en mooi te combineren met onze houten tafels en opbergmeubelen. De bekleding is stevig en onderhoudsvriendelijk, de afwerking zorgvuldig en stijlvol. Behalve aan het materiaal besteden we ook veel aandacht aan het comfort: kasten en dressoirs moeten voldoende opbergruimte bieden en makkelijk openen en sluiten; stoelen, fauteuils en banken moeten gerieflijk zitten. De vulling is bovendien zo samengesteld dat het zitcomfort ook op lange termijn gegarandeerd is. 

Continue kwaliteitscontrole

Alle materialen die XOOON gebruikt worden rechtstreeks  bij de leverancier ingekocht. Voor deze materialen worden verwerkt, vindt al de eerste kwaliteitscontrole plaats en die controle wordt vanzelfsprekend voortgezet tijdens en na productie. XOOON heeft in alle productielanden eigen kwaliteitsmanagers in dienst, zodat de kwaliteitscontrole geheel in eigen hand ligt. Alle artikelen worden stuk voor stuk door deze kwaliteitscontroleurs gecheckt voor ze de fabriek verlaten. Zo staan wij garant voor duurzame kwaliteit.

Goed onderhoud verlengt de levensduur

Een uitgekiend ontwerp en een passende materiaalkeuze leggen de basis voor onze kwaliteit. Maar goed onderhoud kan de levensduur aanzienlijk verlengen! Elk XOOON-product wordt geleverd met een zogenaamd meubelpaspoort, waarop de samenstelling van het meubel wordt toegelicht en nuttige adviezen worden gegeven over het onderhoud. Als extra service heeft XOOON een eigen lijn met onderhoudsmiddelen, waarbinnen je altijd een passend onderhoudsproduct vindt.
Voor de volledigheid wijzen wij erop dat onze meubelen ontworpen, ontwikkeld en getest zijn op inpandig gebruik. De meubelen zijn niet geschikt voor commercieel gebruik (bijv. in een restaurant). Bij eventueel commercieel gebruik of gebruik in de buitenlucht vervalt iedere aanspraak op garantie.