Warm wonen met mosterdgeel, zalmroze en burgundy
Nicole van Riel
#Stories

Warm wonen met mosterdgeel, zalmroze en burgundy

door Nicole van Riel
Publicatiedatum 31 januari 2019

De vierde week van januari stonden mijn werkdagen in het teken van Maison & Objet, het tweejaarlijkse woon- en designevenement in Parijs. Wow what a show!

De volledige interieurbranche presenteerde zijn nieuwste collecties, met veel textiel, meubilair, accessoires en bovenal KLEUR! Ook mijn collega, styliste Anke bracht een aantal dagen van haar leven door in dit walhalla. Ik ben benieuwd of we op één lijn liggen met wat we gezien hebben.

Anke, wat viel jou op tijdens de beurs?

Het kleurenpallet van 2019 wordt gedomineerd door een aantal tinten waar ik heel gelukkig van word. Namelijk verzadigde terracotta’s, taupe-tinten, zalmroze en het warme burgundy. Waar de kleuren richting het voorjaar/zomer vaak wat helderder worden, zijn ze anno 2019 juist iets vergrijsder, softer en afgezwakt. Zo zien we deze zomer minder dromerige pasteltinten, maar eerder een vol poederroze in combinatie met een stevig bordeauxrood. Deze warme tinten laten zich ook goed combineren met frissere tinten zoals petrol, donkerblauw en denim.

Mellow yellow
Mellow yellow

Ik zag ook dat onze favo kleur okergeel een blijvertje is?

Ja klopt! Net zoals jij en ik, raakt de interieurbranche niet uitgekeken op deze fijne, warme en vrolijke kleur. Oker gaat zomer en najaar 2019 vaak gebruikt worden om een leuk statement te maken, bijvoorbeeld in de vorm van een okergele muur, een fluwelen sofa, okergele eetkamerstoelen, fauteuils, kussentjes, bloempotten en andere accessoires. Het blijft een fantastische kleur om de boel wat op te vrolijken en een interieur wat eigentijdser te maken!

Dressette 140cm MONIZ
Minimalistic mindset

Wat ik me ook realiseerde: het nieuwe “MONIZ”-programma past zó goed bij de trends die ons te wachten staan! Toch?

Sowieso! Het donkere eikenhout van “MONIZ” kleurt heel goed bij okergeel en al die warme rood-/roze tinten, en daarbij zorgt het lichte tramwood aan de binnenkant van de kasten voor een speels, grafisch contrast. Het zijn de karakteristieke details die deze meubelcollectie bijzonder maken. De hoge metalen poten geven de meubels een elegante, luchtige designuitstraling en ook vanwege deze minimalistische look zie ik het “MONIZ” programma een succes worden!

XOOON nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze meest actuele aanbiedingen en laatste trends? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Zo ben je altijd mee met de laatste XOOON nieuwtjes!

Ook interessant...