Aniline leder
#Ledersoorten

Aniline leder

Publicatiedatum 24 juni 2021

Houd je van een stoer en robuust interieur? Dan is Cuba leder precies wat je zoekt. Cuba is een open en ademend wildleder, ook wel aniline leder genaamd. Hoogwaardig aniline leder is zodanig geverfd, dat de kleur zich aan elke afzonderlijke vezel hecht en alle natuurlijke eigenschappen zichtbaar laat. Het leer is matglanzend en verkrijgbaar in zes prachtige natuurlijke tinten, zoals groen, grijsblauw en cognac.

In een leren zitmeubel worden tot wel 5 tot 7 huiden verwerkt. Zitmeubelen van natuurlijk leer zijn per definitief uniek. Elk dier leeft onder andere omstandigheden en de sporen daarvan zie je terug in de huid. De leefomgeving heeft onder meer effect op de kleur en de structuur van de huid en zo krijgt het meubelstuk waar het leer in verwerkt wordt een geheel eigen karakter.

Eigenschappen

Aniline-leder is vatgeverfd leder waarop de natuurlijke kenmerken van het leer vaak nog goed zichtbaar zijn. Denk aan insectenbeten, kleine littekens of huidplooien. Door de verfmethodiek hecht de kleur aan elke afzonderlijke vezel, zonder de huid volledig af te dekken. Hooguit krijgt het leder een licht transparante finishlaag, die de natuurlijke uitstraling volledig intact laat. Juist de oneffenheden geven het leer namelijk een uniek en stoer karakter. Daarnaast voelt het door de minimale bewerking heerlijk zacht en soepel aan.

Omdat anilineleer een natuurproduct zonder extra beschermlaag is, is het relatief vlekgevoelig. Pas dus op met vuil, vet en vocht. Tegelijk kies je met Cuba-leder wel voor een wat doorleefde uitstraling en wordt de vintage look van je zitmeubel door langer gebruik juist versterkt.

Overige kenmerken Cuba:

• Soepel

Cuba leder is zacht en soepel en is daarmee uitermate geschikt voor zitmeubels.

• Plooivorming

Zoals elke leersoort zal het leer wat uitrekken in de loop der tijd, waardoor plooien kunnen ontstaan. Je kunt dit beperken door de kussens regelmatig op te schudden en afwisselend plaats te nemen op alle zitplekken van de bank.

• Schaduw

Cuba leder is licht geschuurd en kan daardoor, anders dan de meeste andere ledersoorten, een licht schaduweffect (vleug) hebben. Dit geeft je fauteuil of bank een bijzonder chique uitstraling.

Onderhoud en garantie

Onderhoud

✔ Lederen bekleding wordt steeds soepeler door gebruik, wat plooivorming kan veroorzaken. Om dit te beperken adviseren we om de kussens van je meubel regelmatig op te schudden. We raden bovendien aan om regelmatig een andere zitplek te kiezen, voor een gelijkmatige gewichtsverdeling.

✔ Deze ledersoort is relatief gevoelig voor vuil, vet en vocht. Tegelijk horen gebruikssporen bij de uitstraling van dit leer, waardoor ze minder opvallen dan bij andere ledersoorten.

Garantie

Met ons CARE+ Plan heb je 7 jaar lang geen omkijken naar een vlek of beschadiging. Heb je hulp nodig bij het herstel van een meubel, dan kun je eenvoudig contact opnemen met onze Care Professionals. En kom je er niet uit met telefoon- of mailcontact? Geen probleem! Binnen 10 werkdagen is een servicemedewerker bij jou aan huis.

Eigenschappen en kleuren

Eigenschappen


Lichtechtheid
Slijtvastheid
Woongebruik
Ademend
Natuurlijke structuur zichtbaar

Kleuren

  • Charcoal
  • Cognac
  • Groen
  • Lava
  • Offblack
  • Sky blauw

Cuba kleuren

Cuba 3kleurenb_imagecarousel_1100x310.jpg Cuba 3kleuren_image_1600x500.jpg

Ook interessant...